De zon schijnt steeds vaker en er komt weer blad aan de bomen: het voorjaar komt eraan. Dit is het uitgelezen moment om uw auto klaar te stomen voor het voorjaar. Hoe u dat het beste kunt doen leest u hier. Autobedrijf Rick Hilger geeft u vijf tips om uw auto voorjaarsklaar te maken! 

1. Controleer de banden

Heeft u nog winterbanden onder de auto? Het voorjaar is bij uitstek een goed moment om te wisselen naar zomerbanden. De juiste soort band zorgt voor een betere wegligging, minder slijtage en minder brandstofverbruik. Naast het verwisselen van de banden is het ook handig om de bandenspanning te meten en om te kijken hoe het met het profiel gesteld is. In het instructieboekje van de auto vindt u wat de juiste bandenspanning voor uw auto is. Voor de profieldiepte geldt een minimum van 1,6 millimeter. 

2. De voorjaarsschoonmaak

De lente is dé tijd van het jaar voor een grote schoonmaak. Een goed moment om naast de voorjaarsschoonmaak in huis ook uw auto onder handen te nemen. Begin met het opruimen van rommeltjes en spullen die u in uw auto bewaart. Daarna kunt u met de stofzuiger en een sopje aan de slag. Wilt u het helemaal afmaken? Pak dan ook gelijk de buitenkant van de auto mee.

3. Controleer de vloeistoffen

Het voorjaar is een goed moment om de vloeistoffen in de auto te controleren en eventueel bij te vullen. Er zijn een aantal vloeistoffen die u gemakkelijk kunt controleren: motorolie en koelvloeistof. Als u deze vloeistoffen gaat controleren, zorg er dan voor dat de auto op een vlakke ondergrond staat. Staat de auto op een helling, dan kunt u de vloeistoffen niet goed meten. 

4. Controleer de ruitenwissers

De grote temperatuurverschillen hebben invloed op je ruitenwissers. Vooral de kou heeft een impact op de rubbers van de wisserbladen. De kou kan er voor zorgen dat er kleine scheurtjes in het rubber ontstaan. Controleer dus uw ruitenwissers en vervang ze indien nodig. Daarnaast is dit het juiste moment om de ruitenvloeistof bij te vullen of te vervangen. De winter variant met antivries is niet meer nodig en dus kunt u deze vloeistof vervangen voor zomer ruitenvloeistof. 

5. Een onderhoudsbeurt

Om niet voor verrassingen komen te staan is het raadzaam om uw auto regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt. Zo kunt u veilig de weg op. We testen onder andere de accu, controleren de verlichting, remmen en banden en vervangen deze indien nodig. Wilt u meer weten over een onderhoudsbeurt bij Autobedrijf Rick Hilger? Klik dan hier.

Afspraak maken?

Wilt u meer weten of een afspraak maken voor bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt of reparatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!