Ben jij toe aan een andere auto, maar twijfel je of je voor een nieuwe auto of een tweedehands auto moet gaan? Het aanbod is enorm. In deze blog zetten wij een aantal voor- en nadelen voor je op een rij die de keuze een stuk makkelijker voor je maakt. Benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Nieuwe auto 

Er gaat niets boven de magie van een gloednieuwe auto. Geen kilometer op de teller én de geur heeft iets betoverends. Een nieuwe auto heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Wij hebben het voor je uitgezocht. 

De voordelen van een nieuwe auto

Als je een nieuwe auto koopt, kun je precies aangeven welke opties en specificaties je wilt hebben. Je kunt kiezen welk model, welke kleur of wat voor bekleding je wilt. Op deze manier kun je de auto naar jouw wensen vormen. Een groot voordeel natuurlijk! Daarnaast rijdt een nieuwe auto zuiniger dan een tweedehands auto omdat het nog geen kilometers heeft gemaakt. Bovendien hoef je met een nieuwe auto niet vaak naar de garage. Dit scheelt een hoop geld. 

Je moet wel onthouden dat je niet gelijk in de auto kunt rijden. Een auto klaarmaken duurt ongeveer acht weken en kan oplopen tot één jaar. Dit hangt af van hoeveel extra accessoires je kiest. Maar de grootste twijfel om een nieuwe auto te kopen is toch wel het prijskaartje dat eraan hangt. Een nieuwe auto is nu eenmaal duurder dan een tweedehands auto. Ook de afschrijvingskosten en de verzekeringspremie zijn hoger. Een hoop zaken om af te wegen dus! 

Tweedehands auto

Eén van de redenen waarom je beter een tweedehands auto kunt aanschaffen is omdat de waarde van een nieuwe auto in één jaar kan halveren. Een nieuwe auto kopen is in feite dus een slechte investering. Veel mensen schaffen dan ook een occasion aan omdat je voor hetzelfde budget in een hogere klasse kunt rijden. Dat wil toch iedereen! 

Als je niet lang wilt wacht op de auto dan is een tweedehandsauto een goede optie. Je kunt hem vaak vrijwel direct meenemen. Let wel op dat het een ouder model is en dat het in het algemeen minder zuinig rijdt. 

Ga jij voor een nieuwe of een tweedehands auto?

De conclusie is dat een nieuwe auto duurder is om aan te schaffen, maar je hebt wel de vrijheid om de auto naar jouw wensen aan te passen en je komt voor minder verrassingen te staan qua onderhoud. Maar een tweedehands auto is daarentegen goedkoper om aan te schaffen, alleen je loopt een risico omdat je niet de geschiedenis weet van de auto. Aan beiden zitten voor- en nadelen. Schrijf daarom eerst op wat je wil en ga vanuit daar onderzoek doen en vergelijken. 

Neem contact met ons op

Heeft deze blog nu je twijfel weggenomen en heb je een keuze gemaakt tussen een nieuwe auto of een tweedehandsauto? Wij Autobedrijf Rick Hilger bieden jou een divers aanbod aan occasions. Wil je meer informatie of een afspraak maken, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!